Dartele Nele Bauwens en The Whodads stomen zich klaar voor muzikale eindejaarconference

Geslaagde try – out in GC De Kluize

In een wervelwind van songs en geflankeerd door de uitstekende twaalfkoppige bigband The Whodads  maakte cabaretière Nele Bauwens snel duidelijk dat ze onbetwistbaar een formidabele zangeres is. Een sterke persoonlijkheid en talentrijk. Je bent vlug in de ban van Nele, die op haar eerste try-out van haar muzikale eindejaarconference in GC De Kluize in Scheldewindeke bleef dartelen van begin tot einde. Wat een spring – in – ‘ t veld. Haar warme stem laat je niet onverschillig. Prachtige songs. Ze brengt een warm gevoel over. Meteen is er interactie met het publiek. De chemie tussen haar en de bigband en het publiek zit goed. Grootste onderscheiding voor haar perfecte songs. Wat betreft de conference, is het nog wat zoeken en tasten, een paar dode momenten, maar wie ‘La Bauwens’ kent weet dat ze er zal staan op de première in december. De cocktail nog eventjes verfijnen. Zeker weten, haar muzikale eindejaarconference samen met The Whodads  wordt een sterke voorstelling. Klasse drijft altijd boven. De ingrediënten die van Nele Bauwens al jarenlang een succes maken blijven dezelfde: er is plaats voor humor, songs, vertellen. Voor de try – out in de Oosterzeelse cultuurtempel legde ze de lat al torenhoog. Een bom van een vrouw.
Een optreden van Nele Bauwens  is vooral luisteren, kijken en genieten. Stond daar een klassenvrouw te performen? Alleszins. Bijna twee uur – zonder pauze – een muzikale conference maken het is een krachtoer. Heel gedurfd van Nele, om de conferencetoer op te gaan. Je ziet haar genieten op het podium. Duidelijk, het podium is haar heiligdom. Actrice, cabaretière, zangeres, en nu nog conferencier,…een mens vraagt zich af waar de moeder van een tweejarige dochter (haar ogen glinsteren als het er over heeft) de energie blijft halen.
Nele Bauwens: puur, eerlijk, zotte doos, top wijf. Staat geen moment stil op het podium. In haar conference blikt ze gevat en raak terug op het toch wel heel bewogen 2022 (energiecrisis, oorlog, politici, Poetin, voetbal, me too, …en zo meer). Met humor én veel muzikale parels. Ze blijft gans de show loepzuiver zingen. Nele Bauwens, een geluid apart. Zingen en vertellen. Straf. Haar stijl werkt. Heeft charisma. Spontaan. Het publiek vroeg en kreeg een paar bis – nummers. Finaal een stormachtig applaus voor Nele Bauwens én de verbluffend stevige swingende band The Whodads. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).