Zottegemnaar wordt sportief directeur bij KV Mechelen

Zottegemnaar Tim Matthys – op 23 december e.k. wordt hij 39 – wordt weldra de nieuwe ‘sportieve baas’ van voetbalclub KV Mechelen.

Hij kent dus het Mechelse huis al langer want het zal zijn derde job zijn bij Malinwa. Eerst verdedigde hij in de laatste vijf seizoenen van zijn carrière als profvoetballer (van 2014 tot 2019) de kleuren van KV Mechelen. Aansluitend werd hij er aangesteld als hoofdscout maar reeds in oktober 2019 verliet hij Mechelen om als scout aan de slag te gaan bij AA Gent waar hij daarna, in februari 2020, sportief manager werd. In het spoor van Peter Verbeke die de Buffalo’s verliet om CEO van Anderlecht te worden, trok ook Tim Matthys in december 2021 naar de Brusselse voetbalclub om er het scoutingteam te versterken. Na minder dan een jaar dus is nu het einde van zijn verblijf in het Lotto Park nabij en keert hij terug naar KV Mechelen om er als sportief directeur de lijnen uit te zetten (in opvolging van Tom Caluwé die naar Club Brugge trok). Als profspeler is Tim Matthys vijftien jaar actief geweest en speelde hij meer dan 300 wedstrijden in de hoogste klasse van ons nationaal voetbal.