Manillers, een uitstervend ras? Feestcomité Hemelveerdegem bewees het tegendeel.

Een aanhoudende en tevens verontrustende trend is dat in onze contreien meer en meer kaartersclubs er het bijltje bij neerleggen.

Ook Hemelveerdegem ontsnapte hier niet aan en gedurende de Coronaperiode deed ook de, in café “Sint Jan” bij Rita, gevestigde kaartersclub “Sint Jans troef” de boeken toe.

Maar wie dacht dat dit het einde was van het manillen in Sesjans had het blijkbaar mis want op de traditionele 11novemberkaarting, ingericht door het feestcomité aldaar, kwamen niet minder dan tweeënvijftig manillers opdagen.

Voormalig voorzitter van “Sint Jans Troef” Julien Soetens en FCH-voorzitster Nina de Smet, beiden zelf fervente kaarters, gaven het beste van zichzelf om de competitie tussen de dertien tafels tot een goed einde te brengen.

Bij de kaarters zat de ambiance er al vlug in en er klonk menige vloek bij het krijgen van slechte kaart of een fout uitkomen van de teamgenoot. Maar dit kon de pret niet drukken en er werd duchtig geklopt en tegen geklopt bij het zonder- en meegaan.

Naarmate de avond vorderde vonden zelfs de meest geconcentreerde kaarters nog de tijd om te genieten van de door het Feestcomité Hemelveerdegem aangeboden boterham met kop, kaas of gehakt.

Wat is het leven toch mooi …. met een kaartje leggen en tussendoor een natje en een droogje.

Klik op de foto’s om te vergroten.    foto’s DS