Herdenking 11- november in Opbrakel

Er was heel wat belangstelling voor de herdenking rond 11-november in Opbrakel die werd georganiseerd door de lokale NSB-afdeling. Deze plechtigheid heeft de dag na 11 november plaats om de andere vieringen en deze van de centrumgemeente Nederbrakel niet in de weg te staan.  Er waren toespraken in Opbrakel van  luchtmachtkolonel op rust Frans Van Wijmeersch, voorzitter NSB Opbrakel Guy Spitaels, minister van staat Herman De Croo en burgemeester Stefaan Devleeschouwer.

Vooreerst was er een plechtigheid aan de gedenksteen voor de kerk in Opbrakel en vervolgens een viering voor het ereperk op het kerkhof. Op beide plaatsen werden bloemen neergelegd en bracht de klaroen ‘Te Velde en Last Post’ samen met de nationale hymne.

Voor de kerk werd ook ‘ God Save the King’ gespeeld ter nagedachtenis van enkele gesneuvelde Engelse soldaten in Opbrakel.