Merelbeke één minuut stilte als eerbetoon aan vermoorde politieagent

Politiezone Regio Rhode & Schelde

Aan het politie commissariaat op het Driekoningenplein te Merelbeke, die de zone Regio Rhode & Schelde (Destelbergen-Melle-Merelbeke-Oosterzele) bediend werd om elf uur een eerbetoon gehouden voor vermoorde politie agent Thomas Monjoie. Hij kwam vorige week om bij een mesaanval in Schaarbeek. Zijn collega Jason raakte daarbij gewond.

Ook in de politiezone Regio Rhode & Schelde hangen de vlaggen halfstok. In de toespraak van burgemeester Dirk De Maeseneer en korpschef Yves Asselman, betreuren deze gebeurtenis en op de eerste plaats betuigen we ons diep medeleven aan de familie en de vrienden en wensen we Jason een goeie verzorging en spoedig herstel toe. En veroordelen deze weerzinwekkende daad, net zoals elke vorm van geweld tegen de politie. Ook werd er een delegatie maar Borgworm gestuurd om een erehaag te vormen met andere collega’s.