Zinderend sinterklaasfeest in Het Zoeteke

Opendeurdagen op 18, 19 en 20 november

De Sint werd op woensdag 16 november in Het Zoeteke in Scheldewindeke heel hartelijk ontvangen. De sint, traditiegetrouw geflankeerd door Piet, was zeer te spreken over de stijlvolle begroeting. ‘Ik kom heel graag naar  Scheldewindeke’, liet de Sint zich ontvallen. ‘Het Zoeteke’ staat blijkbaar hoog aangeschreven in het boek van de Sint.  Bij hun aankomst in het station van Scheldewindeke hadden de goedheilige man en Piet al veel bekijks. De Sint en Piet konden zich nadien in Het Zoeteke geen betere verwelkoming indenken. Carine De Meyer en Hugo Verstraeten hebben alweer echt veel moeite gedaan om er een heel gezellig sinterklaasfeest van te maken. De kinderen werden op en top verwend. De Sint en Piet genoten duidelijk van de vele blije kindergezichtjes. De Sint nam ruim de tijd om een praatje te maken met de ruim 40 enthousiaste kinderen, tekeningen in ontvangst te nemen en veel lekkers uit te delen in Het Zoeteke. De ouders, grootouders,…glommen van trots op hun oogappels. Opvallend er viel bij de kinderen geen schrik te bespeuren. Gelukkig maar. Dat hoeft niet. Er waren immers geen stoute kinderen in Het Zoeteke te bespeuren. Integendeel. En wat blijkt. Sint – Nicolaas is en blijft voor alle kinderen de enige echte authentieke grote kindervriend. Het bleek ook in Het Zoeteke in Scheldewindeke. Het was gewoon heel gezellig. Het sinterklaasfeest in Het Zoeteke werd een voltreffer.

Degustaties

Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 november 2022 zwaaien de deuren van Het Zoeteke, Stationsstraat 23 in Scheldewindeke wagenwijd open. Iedereen is van harte welkom. En leuk meegenomen, er is een gratis proef-bon van 5 euro. Carine Demeyer en Hugo Verstraeten hebben inmiddels een huizenhoge reputatie opgebouwd. Ze gaan van de 18 de editie iets heel bijzonders maken. Top adres voor wie iets anders wil. ‘Het Zoeteke’ startte destijds op 10 november 2005 in de Dennenlaan in Scheldewindeke en is inmiddels al tien jaar gevestigd in de Stationsstraat 23 in Scheldewindeke.  Noteer alvast, happy hour op vrijdag 18 november vanaf 16 u tot 21 u. Er zijn uitgebreide degustaties op vrijdag 18 november en zaterdag 19 november van 19 u tot 23 u en op zondag 20 november van 12 u tot 17 u 30. Info en inschrijvingen: www.hetzoeteke.be, Het Zoeteke, Stationsstraat 23 in Scheldewindeke of mailen naar hugo.verstraeten@hetzoeteke.be,  09 / 362 97 52, 0475 / 98 87 38.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)