50-jarig bestaan van de WTC Evervrienden gevierd in Brakel

Met twee jaar vertraging ( corona) werd WTC Evervrienden ontvangen op het gemeentehuis van Brakel naar aanleiding van hun 50- jarig bestaan.

Op hun website lezen we :  “De Evervrienden organiseren wielertoerisme in groepsverband.
Hiertoe worden in het bijzonder, maar niet uitsluitend, wekelijks fietsritten georganiseerd (= “de
wekelijkse ritten”).
Het clubseizoen loopt van maart (tweede weekend) tot oktober (tweede weekend). In de loop van de
maand november wordt jaarlijks een clubkalender via de website bekend gemaakt. Deze omvat alle
op dat moment geplande activiteiten voor het volgend clubseizoen.
Veiligheid bij het fietsen staat centraal; zowel voor uzelf als voor de andere leden met wie men fietst
als voor andere weggebruikers. Het dragen van de valhelm is verplicht bij fietsritten.”

De Evervrienden werden gesticht op 26 mei 1970. Twee jaar later werd een eerste uitrusting aangekocht met een wollen trui en broek zoals de echte coureurs  waarop de naam Evervrienden prijkte.  In 1980 toen café Lucienne er mee stopte gaat de club een op den dool en trok men van hier naar daar en werd er nagekaart na elke rit in een buurcafé.  Vervolgens werd  d’Oude Oven het nieuwe lokaal met tussenin de voetbalkantine SV Everbeek,  ’t Meiklokje om  heden ten dage te belanden  in Après le Velo.

In de loop der jaren werd er ook spijtig genoeg afscheid genomen van : Denis Van Snick, Toon Tavernier,  Stefaan Van De Kerckhove, Louison Lotens en Marcel Cantaert.

In 1995 was er sprake van een volwaardige damesploeg. Om de nodige financiën te voorzien organiseerde men een gezinsfietstocht met barbecue. Alles veranderde in de loop der jaren maar in 2020- het jubileumjaar  telde men meer dan 100- leden uit verschillende gemeenten en steden. Vandaag mag de club  het predicaat van Koninklijk gebruiken en werd dit zaterdag ll. gevierd met een ontvangst op het gemeentehuis.

WTC Evervrienden is lid van de Brakelse sportraad en de Vlaamse Wielerbond.

Het bestuur bestaat vandaag de dag uit: voorzitter Bart Ghijsels, ondervoorzitter Patrick Bogaert, penningmeester Luc Cauchie, secretaris Ruben Ogez en de bestuursleden Dominique Van Den Berghe en Jurgen De Mets.