VIDEO: Recordtaart ter ere van 500 jaar Lamoraal Egmont

Vrijdag werden de aanwezigen tijdens het verjaardagsfeest ter ere van 500 jaar Lamoraal Egmont in Lahamaide verrast met een recordtaart van Bart Schelstraete van bakkerij Sint-Anna in Zottegem.

Op vrijdag 18 november (verjaardagsfeest in Lahamaide, de geboorteplaats van Egmont) en zaterdag 19 november (verjaardagsconcert van Crescendo in de dekenale kerk) stonden verschillende feestelijkheden gepland naar aanleiding van de bijzondere verjaardag van de Zottegemse held. De organisatie was in handen van Davidsfonds Zottegem, Cultuurwerking Sotteghem, de stad Zottegem en de gemeente Lahamaide.

15 kilogram slagroom, 9 kilogram fruit, 4 kilogram chocolade en 8 kilogram biscuit, dat was het ingrediëntenlijstje van de recordtaart die bakker Bart Schelstraete en zijn team tijdens het verjaardagsfeest op tafel toverden. “Goed voor 250 personen”, knipoogt ‘Bakker Bart’. “Een huzarenstukje waar ik mijn ganse team uitdrukkelijk wil voor danken want het was een stressvolle dag. We zijn blij dat ze heelhuids in Lahamaide is geraakt en alles er zo vlot is verlopen.”

Check deze video