Voorleesweek in Zottegemse bib

Op initiatief van de stichting Iedereen Leest vindt in heel Vlaanderen en Brussel ieder jaar tijdens de laatste week van november de ‘Voorleesweek’ plaats. Ook de bibliotheek van Zottegem sluit zich aan bij deze campagneweek die ditmaal ‘Lezen met je oren’ als thema heeft.

Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling, de fantasie, de concentratie en de sociale vaardigheden van kinderen. Bovendien is voorlezen de beste aanzet om leesplezier door te geven. Daarom stelt ook de Zottegemse bib gedurende deze Voorleesweek alles in het werk om iedereen aan het (voor)lezen te krijgen. Daarbij worden de fijnste voorleesboeken voor kinderen nog eens extra in de kijker gezet. De hele week lang, tot en met zaterdag 26 november, kunnen kinderen in de kinderhoek van de bib aan de Buke komen luisteren naar heerlijke hoorspelen. Daarnaast zijn er live voorleessessies. Op woensdag 23 november van 14 tot 16 uur brengen eerst leerlingen van de vierde graad van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans zowel spannende en lieve als diepzinnige en grappige verhalen van de hand van leerlingen van de tweede graad van de SAMWD. Daarna komen de voorleesdames van de bib aan het woord. Ook op zaterdag 26 november zullen de voorleesdames van 10 tot 11 uur en van 14 tot 15 uur voorleessessies houden.