Herzeelse onderneemster lanceert ‘Sintkadoosjes’ om geld in te zamelen voor kansarme kinderen Bijeva

De Herzeelse onderneemster Eva Van der Stockt zamelt geld in voor de werking van BiJeVa (lees meer via deze link), een Zottegemse organisatie die kansarme gezinnen in de regio ondersteunt. Met de verkoop van Sintkadoosjes wil Eva een bijdrage leveren aan het sinterklaasfeest dat vzw BiJeVa jaarlijks organiseert voor kinderen die anders door financiële problemen thuis geen bezoek krijgen van de Sint. De Sintkadoosjes bevatten sinterklaaschocolade van 3 verschillende lokale chocolatiers en zijn er in 3 verschillende formaten.

“Nog een 3-tal weken tot wanneer de Sint langskomt. Maar wat als de heilige man jaar na jaar bij sommige gezinnen niet passeert? In heel wat kansarme gezinnen lukt het immers financieel niet om Sinterklaas te vieren.
Aan dit grote onrecht wil ik iets doen”, aldus Eva, zaakvoerster van De Streekboetiek (lees meer via deze link). “Met de verkoop van Sintkadoosjes wil ik de organisatie van het sinterklaasfeest financieel ondersteunen. De mooi versierde doosjes zijn gevuld met heerlijke chocolade van 3 lokale chocolatiers uit Erpe-Mere, Maarkedal en Ronse. Ze bevatten holle figuren, gevulde figuurtjes en patatjes uit marsepein en zijn in 3 formaten te verkrijgen. Afhankelijk van het formaat gaat er 2, 3 of 5 euro per verkocht doosje naar het sinterklaasfeest van vzw BiJeVa. Het doel? Minstens 250 euro kunnen schenken. De samenwerking met vzw BiJeVa past volledig in het concept van De Streekboetiek, een webwinkel gespecialiseerd in artisanale en kleinschalig geproduceerde producten uit de Vlaamse Ardennen. Anny De Windt, bezielster van vzw BiJeVa, is een gepassioneerde dame met lokaal engagement. Zij zet zich in voor gezinnen uit onze streek die het financieel moeilijk hebben. We houden het 100 % lokaal: lokale chocolatiers, een lokale onderneemster en een lokale organisatie. Met de aankoop van een Sintkadoosje steun je dus niet enkel vzw BiJeVa, ook de lokale economie krijgt een duwtje in de rug.”

Voor meer informatie over de actie en de Sintkadoosjes kan je terecht op www.destreekboetiek.be/sintkadoosjes