Balegem, Oud leiding viert mee Christus Koning

Eind november komt Christus Koning eraan. Tijd om te vieren!

Op 20 november vieren we het Feest van Christus Koning. In de oude traditie een hoogfeest voor de katholieke jeugdbewegingen die belang hechtten aan de Christus Koninggedachte. Vandaag houden heel wat groepen de traditie nog in ere, maar dan met een hedendaagse invulling.

Het feest werd ook gevierd bij de jongens en meisjes Chiro in Balegem en kreeg een apart tintje, de oud leiding man ook deel aan de viering. Op indicatief van Boudewijn Van De Vijver die een werkgroep oprichtte “CHIRONDERONS” met de bedoeling om oud leiders en leden samen te brengen.

Na de mis viering trokken de leden van de Chiro maar de lokalen voor het traditioneel rozijnen koek met chocolademelk en nadien een tof speelnamiddag.

De oud leiding trokken naar café” Sekuurne voor een reünie, na een glaasje  cava genoten ze ook van een rozijnen koek met chocolademelk. Het werd een gezellig weer zien, er werden vele verhalen boven gehaald van toen, de bivakken en de tweedaagse uitstappen. Na de maaltijd een deugddoende wandeling van makadam, makadam…. Na de wandeling werd er nog een quiz gespeeld de jonge leiding won met 1 punt van de oude leiding. Iedereen was tevreden en kijken al uit naar de volgende samenkomst.