Hulppieten ontvangen hun “Pietendiploma” uit de handen van de goede Sint himself.

Na zijn rondrit door gans de gemeente zaterdag 26/11/2022 bracht de goede Sint op woensdag 30/11/2022, na een gedwongen onderbreking van twee jaar, hoogstpersoonlijk een bezoekje aan de Lierdse bib. Het was een blij weerzien en door de opkomst van zoveel kindjes was het al vlug overvol tussen de boekenrekken en diende men uit te wijken naar de Sint Martinuskerk aan de overkant van de straat.

De Sint was niet enkel en alleen naar de bib gekomen om met Piet naar  mooie liedjes te luisteren, bewonderend naar dansjes te kijken of snoepjes uit te delen doch ook om heel wat “Pietendiploma’s” uit te rijken aan alle kindjes die de voorbije weken het Pietenparcours in de Lierdse bibliotheek hadden afgelegd. Ieder kindje dat kon klauteren, zingen, dansen, door schouwen kruipen en een mooie “Pietennaam” kon bedenken kwam in aanmerking voor het behalen van zulk een “Pietendiploma”.

Sinterklaas en Piet waren in ieder geval zeer tevreden dat er in Lierde zoveel “hulppieten” gevonden werden en beloofden de kinderen om volgend jaar dus zeker weer te komen.

foto’s: EB  (klik op de foto om te vergroten)