Brandweerpost Brakel viert patroonheilige Sint-Barbara

De Brakelse brandweerlui werden deze avond ontvangen door het gemeentebestuur .  Er waren de toespraken van burgemeester Stefaan Devleeschouwer en de postoverste Kapitein  Rudy Sadones.

Vervolgens werden enkele brandweerlui in de bloemetjes gezet. Het ging om Rudy Kindekens die het burgerlijk ereteken – Ridder in de Leopoldsorde ( oorkonde en medaille) in ontvangst  mocht nemen  en een zilveren Koninklijke onderscheiding brandweer  (KOB). Rudy stopt zijn activiteiten bij de brandweer.

Thomas Franky: Burgerlijk ereteken: Ridder in de kroonorde ( oorkonde +medaille) en het Burgerlijk ereteken: Gouden Palmen der kroonorde ( oorkonde + medaille)

Van Nieuwenhove Johan : Burgerlijk ereteken : Gouden Palm der kroonorde ( oorkonde + medaille)

Van De Velde Marnic : Bronzen KOB ereteken

Er werden ook drie nieuwe brandweerlui begroet in het korps die de opleiding hebben afgewerkt: Callewaert Cedric, Matthias Ronsse en De Pessemier Jef.

Er werd recent een werfcampagne georganiseerd en 5 nieuwe brandweermannen zijn gestart met de opleiding.

Postoverste Rudy Sadones had het in zijn toespraak over dat zeer zware oproepen zijn uitgebleven. Wel merkte hij op dat agressie  tegen hulpverleners is toegenomen tijdens interventies wat een nieuw fenomeen is in onze regio.

Burgemeester Stefaan Devleeschouwer bedankte de brandweer voor hun heldenstatus en verwees in het algemeen naar zijn persoonlijke ervaringen waarbij zijn echtgenote uit haar voertuig werd gehaald tijdens het voorjaar  door de Gentse brandweer.

Vervolgens werd het glas geheven en het St.-Barbarafeest ingezet!!