Nieuw internaat plechtig geopend in Stella Matutina Michelbeke (Brakel)

Het nieuw internaat van Stella Matutina werd gisteren plechtig voor open verklaard.  Meer dan 70 internen zijn er gehuisvest in fraaie kamers.  De opening werd bijgewoond door het schepencollege van Brakel, minister van staat Herman De Croo, de mensen die betrokken waren bij het ontwerp en de uitvoering. De inrichtende macht van de school en de directies van de verschillende afdelingen waren ook op de afspraak.  Het  was Chris Vanderstraeten  van de inrichtende macht die het welkomstwoord voor zijn rekening nam.  Pastoor-moderator E.H.. Alain. Babylon  zegende het kruis tijdens een kort gebed.  Vervolgens was er de receptie die werd verzorgd door de hotelschool . 

 Elsy Godefroid is de  verantwoordelijke voor het internaat. “Om aan de nieuwe en strengere normen te voldoen werd het dossier in gang gezet.  Het bestaande gebouw werd gestript. Alles werd  goed geïsoleerd.  Het sanitair blok werd aangepakt en de kamers hebben minimum een oppervlakte van 12 vierkante meter. Het volledige internaat is nog niet gerenoveerd want er verblijven 76 internen. De volgende twintig kamers zijn voorzien voor het schooljaar 2023-2024.”