Inspiratie voor feestelijke vegan desserts bij Cosy Corner

EVA/ProVeg Oosterzele wil op 11 december via een gezellig tearoom moment in de bibliotheek te Scheldewindeke inspiratie geven voor feestelijke, vegan desserts. Coördinator Elena Lievens legt uit: “Vaak bestaan er nog misverstanden over de veg keuken en zitten de koks met de handen in het haar als ze thuis of op restaurant een plantaardig feestmaal moeten bereiden. Steevast blijken 100% plantaardige nagerechten de grootste uitdaging. Alternatieven voor eieren en melk blijken onvoldoende gekend en het dessert durft dan al eens uitdraaien op een mislukking. Door een Cosy Corner te organiseren willen we aantonen dat het tegengestelde waar is: vegan desserts zijn makkelijk te bereiden en heerlijk qua smaak.”

Voor dit tearoomconcept in de bib te Scheldewindeke werkt EVA/ProVeg Oosterzele samen met Cream&Crunch, Catberry en Céline Van Effelterre. Cream&Crunch maakt vegan ijstaarten- en pralines, Catberry creëert fantasierijk plantaardig gebak en Céline Van Effelterre bereidt zelf knapperige granola. Daarnaast kan je ontdekken hoe je vegan chocolademousse in een handomdraai klaarmaakt en krijg je tal van tips&tricks voor veg gebak.

Als ‘kers op de taart’ komt vertelcollectief Ratara een fantasievolle vertelling brengen voor de kinderen. Ideaal dus voor het hele gezin: terwijl de ouders rustig kunnen keuvelen, worden de kinderen hoogstaand geëntertaind in de vertelhoek. De prijs voor het hele concept:  volwassenen 9 euro  en kinderen (3 tot 12 jaar) 7 euro; -3 jaar is gratis.

Inschrijven voor 7 december via https://forms.gle/4P1kkUdwAHxxMVUF7

Meer info via oosterzele@evavzw.be