Boomplantactie in Herzele: “Eén boom per inwoner erbij tegen 2030”

Dit weekend organiseert lokaal bestuur Herzele een boomplantactie in natuurdomein Schauwbroeck in Steenhuize. Samen met Herzelenaren wil het bestuur er 2 600 m² extra bos planten, goed voor zo’n 1 500 streekeigen bomen. Schepen van Klimaat en Leefmilieu Ronny Herremans roept iedereen op om te komen helpen.

“Als vereniging, alleen, met het gezin of in groep, jong en oud, met of zonder groene vingers. Je bent vrij om te komen wanneer je wil en hoelang je blijft, al plant je 10 of 100 bomen. Iedereen is meer dan welkom op 11 december 2022 tussen 10u00 en 16u00 in natuurdomein Schauwbroeck! (nvdr. Ingang via de Eikestraat, wegje naast het huis met huisnummer 53). Bovendien helpt iedereen die komt ons met het bereiken van onze klimaatdoelstelling. Eén boom per inwoner erbij tegen 2030, dat zijn er meer dan 18 500. Mede dankzij deze actie en aansluitend hierop het aanplanten van 1 600 m² bos door onze technische dienst zullen we, met nog acht jaar te gaan, nu al de kaap van 50% bereiken.”

Praktische informatie

  • Wanneer? Zondag 11 december 2022
  • Tijdstip? Van 10u00 tot 16u00. Iedereen is vrij om tijdens deze uren te helpen wanneer dit voor hen het beste past.
  • Waar? Natuurdomein Schauwbroeck. Je neemt best de ingang via de Eikestraat (Steenhuize). Die ingang vind je via het wegje naast het huis met huisnummer 53.
  • Hoe werkt het? De technische dienst zal alvast de voorbereidende werken op zich nemen. Zo zullen de gaten al voorzien worden zodat je enkel de bomen moet planten en het gat terug vult met aarde. De aanwezige medewerkers tonen je met veel plezier op het plan welke boom waar moet komen.
  • Wat breng je mee? Trek zeker je regenlaarzen of stevig schoeisel aan want het kan er al eens modderig zijn. Ook je eigen spade kan van pas komen!
  • Wat voorziet het bestuur? Er zullen spades aanwezig zijn voor wie geen eigen spade heeft. Daarnaast zullen we alle helpende handen ’s middags voorzien van een heerlijk tasje soep. Ideaal om die (groene) vingers terug op te warmen!