illustratie beeld

Oosterzele organiseert koopzondagen in december

Het lokaal bestuur Oosterzele organiseert in de maand december koopzondagen. Lokale handelaars krijgen toelating om tijdens de maand december af te wijken van de wekelijkse zondagsrust. Hiermee wil het gemeentebestuur hen extra steun bieden tijdens de eindejaarsperiode. 

Het gemeentebestuur laat handelaars toe om af te wijken van de wekelijkse zondagsrust tijdens de maand december. Lokale handelaars op het hele grondgebied van de gemeente Oosterzele kunnen hun handelszaak op zondag openen. Het toestaan van koopzondagen in december valt binnen de 15 jaarlijkse afwijkingen op de verplichte wekelijkse rustdag die het gemeentebestuur mag toestaan. De eerste koopzondag in december vindt plaats op 11 december. Schepen Orville Cottenie: “December is de typische cadeautjesmaand waarbij iedereen op zoek gaat naar het perfecte cadeau voor onder de kerstboom. Voor de lokale detailhandel is het dan ook interessant om af te kunnen wijken van de verplichte wekelijkse rustdag en ook op zondag de deuren te kunnen openen.”  (mvdv, foto’s ddl)