Hartverwarmend meezingconcert in Sint – Kristoffelkerk in Scheldewindeke

Sopraan Celine Debacquer en pianist Jelle Vastershaeghe veroveren alle harten

Het is iets speciaal. Een meezingconcert in een kerk. Dankzij het mooi initiatief van de  Culturele Kring Land van Rode (CKLvR) en Ferm Scheldewindeke kon je in de Sint – Kristoffelkerk in Scheldewindeke genieten van ‘Winterzinderingen’, een meezingconcert in winterse sferen. Luisterliedjes wisselden af met meezingers. Dankzij het handig tekstboekje werden door het belangstellend publiek de liedjes meegezongen, meegeneuried,…Het schept een intieme band.

De ster van het concert, de sterk op dreef zijnde sopraan Celine Debacquer die uitstekend geruggensteund werd door pianist Jelle Vastershaeghe. Celine bracht genietbare pareltjes. Het concert zat goed in mekaar. Volop genieten. Dat Celine Debacquer al heel wat podiumervaring opdeed, was meteen duidelijk. De (populaire) nummers klonken heerlijk in de Sint – Kristoffelkerk, een ideale locatie.

Passeren de revue: Music (John Miles), Edelweiss, Amazing grace, De eerste sneeuw (Jan De Wilde), Mooie dagen (Johan Verminnen), I say a little prayer (Aretha Franklin), Fly me to the moon (Frank Sinatra), La vie en Rose (Edith Piaf), Liefde is alles (Bart Peeters), Marina (Rocco Granata), Toverdrank (Guido Belcanto), We zullen doorgaan (Ramses Shaffy), Thank you for the Music (Abba). Mooi, dat ook tal van Nederlandstalige liedjes weerklonken. Celine Debacquer, een warme stem. Celine en Jelle haalden alles uit de kast, om het publiek een aangename avond te laten beleven. Eigenlijk had het concert nog een ruimer publiek verdiend. Een plezier om naar te luisteren en mee te zingen. Mooi om zien, het samenspel. Stonden daar een schitterende sopraan en pianist in de Sint – Kristoffelkerk? Alleszins. Een plezier om naar te luisteren. Ook een lust voor het oog. Celine en Jelle deden je met een warm gevoel weer buiten gaan. We stellen je graag nog eens Celine Debacquer (° 1988) voor. Ze groeide op in Balegem en resideert momenteel in Gent. Sopraan Celine Debacquer trad al meermaals op in de Oosterzeelse cultuurtempel De Kluize en bewees er haar veelzijdigheid: zangeres, performer, vocal coach…Muziek is haar leven. Ze studeerde aan het conservatorium van Gent en speelt sindsdien in verschillende ensembles en muziektheaterproducties. Samen met Liesbeth Peelman bouwt zij aan De Graaf, een kunstenplek in hartje Gent. We mogen best wel fier zijn op de Balegemse Celine Debacquer. De achtendertigjarige Jelle Vastershaegh bewees in de Sint- Kristoffelkerk een veelzijdige allround pianist te zijn. Hij is ook arrangeur en muziekleraar. Hij studeerde klassieke piano aan het conservatorium van Gent. Door zijn eveelzijdigheid en zijn veelgeprezen improvisatievaardigheden, werkte hij samen met diverse muzikanten, in verschillende theatersettings en literaire programma’s. Celine en Jelle mogen fier zijn op het meezingconcrt dat ze loslieten in de Sint – Kristoffelkerk Scheldewindeke. Thank you for the music, Celine en Jelle. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).