Een delegatie van het KWB-bestuur zorgt elk jaar voor de opbouw van de unieke kerststal

KWB-kerststal siert Houtems marktplein al voor de 64ste jaar op rij

KWB-Sint-Lievens-Houtem heeft zijn grote en unieke kerststal op het marktplein in Sint-Lievens-Houtem geplaatst en dat al voor het 64ste jaar op rij.

“Zo blijft de KWB-stal het vaste en tegelijk prachtige onderdeel van de ‘kerstversiering’ op ons marktplein. Dat is dus reeds ononderbroken sinds 1958″, zegt voorzitter Paul De Roo. “Weliswaar eerst nog in een oudere versie, maar sedert begin de jaren negentig in een nieuwe stal. Ook de prachtige grote beelden doorstonden al die jaren. Begonnen met een beperkt aantal beelden werd de ‘familie’ door de jaren heen uitgebreid. Dit stuk Houtems erfgoed willen we nog lang in ere te houden. We streven er dan ook naar om onze kerststal zo goed mogelijk te blijven verzorgen. De vrijwillige financiële bijdragen van de voorbijgangers in het ‘kerststalbakje’ zorgen
ervoor dat we de stal en zijn bewoners op gepaste wijze kunnen blijven verzorgen”

Kerstwensactie

Sinds enkele jaren verzorgt KWB Sint-Lievens-Houtem een zogenaamde kerstwensactie aan de kerststal. “Dat gebeurt op kerstdag, zondag 25 december 2022 aansluitend op de misviering om 9 uur. De kerkgangers en de alle aanwezigen/voorbijgangers worden er vergast op gratis warme glühwijn of warme chocolademelk met een zoet kerstkoekje en ontvangen de kwb-kerstwensen. Met deze kerstactie beoogt kwb nog meer uitstraling en bekendheid, maar tevens wordt aandacht gevraagd voor de KWB-kerststal.”