Op 1 week tijd meer dan 2.700 bomen en struiken geplant in Zwalm!

Via de gemeentelijke actie “elk een gratis boom of 3 gratis struiken” en de boomplantactie van het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen, werden op 1 week tijd meer dan 2.700 stuks plantgoed besteld en geplant door de Zwalmse gezinnen. Dat is alvast een record!

 

“We zijn uiteraard heel erg blij en dankbaar voor de overdonderende respons die we van de Zwalmse gezinnen kregen. De Zwalmenaar wil duidelijk zijn steentje bijdragen tot een natuurvriendelijker Zwalm! Ook dank aan de gemeentelijke diensten die meehielpen om deze acties te coördineren.

We lieten onlangs ook 2 nieuwe bomen aanplanten voor het gemeentehuis. Deze bomen, net als de actie “elk een boom”, werden trouwens via subsidies bekostigd en dat maakt het allemaal nog interessanter. Zo’n succes op deze prikkelende acties is voor mij althans een stimulans om ook volgend jaar opnieuw dergelijke acties op touw te zetten.” zegt Francia Neirinck, schepen van o.m. natuur, milieu en klimaat (voorZwalm/Groen).