79-jarige dame vraagt stookoliepremie aan, maar botst op halsstarrige Franstalige communicatie

Lierde/Geraardsbergen. Een 79-jarige dame vroeg in september een stookoliepremie aan. Op 14 november kreeg ze een brief van de bevoegde instanties met de boodschap dat haar aanvraag goed ontvangen was. Er zou bekeken worden of ze in aanmerking voor de premie kwam. Alleen… de brief was enkel in het Frans opgesteld. ‘Blijkbaar hoort Lierde niet meer tot Vlaanderen’, reageert de dame assertief.

Twee weken later kreeg de dame andermaal een brief met de boodschap dat haar aanvraag werd goedgekeurd. Ook de tweede brief was enkel in het Frans. Pittig detail: de aanvraag werd in het Nederlands ingediend. ‘Et pour les Flamands la même chose’, galmt nog steeds uit een ver verleden na. De dame liet aan de bevoegde diensten weten dat in Vlaanderen het Nederlands tot nader order de voertaal is.

Julien Borremans