Bijeva organiseert vrolijk ‘sintkerstnieuwjaarsfeest’ voor kinderen die opgroeien in kansarmoede: “Geven om wat te beleven doet beiden leven”

Vzw Bijeva heeft in het ontmoetingscentrum van Velzeke na twee jaar verplichte annuleringen (er was wel een take-away-alternatief) opnieuw zijn ‘Sinterkerstnieuwjaarsfeest’ voor kinderen in armoede georganiseerd. 90 kinderen uit 37 gezinnen uit de regio beleefden een dag vol hoogtepunten en zonder zorgen.

“De allerfijnste feestvoorpret krijg je wanneer je tijd spendeert met vriendjes en de mensen die je lief zijn”, zegt Bijeva-bezielster Anny De Windt die eerder de Sint naar 22 kinderen die opgroeien in kansarmoede bracht. Lees hierover meer via deze link. “Helemaal blij van die ronde met ons en om toch nog andere BiJeVakinderen te verrassen zette de goede man vlak voor hij vertrok naar Spanje een pak speelgoed en chocolade af in ket O.C. van Velzeke. Dat gaf hem een prettig gevoel en het zorgde ervoor dat de kinderen tijdens ons Sinterkerstnieuwjaarsfeest konden rondneuzen tussen speelgoed, cadeautjes en snoep, en sint- of kerstkleurplaat kleuren,  sinterklaasliedjes zingen, hun buikje vullen met balletjes in tomatensaus en frietjes, met de kerstman op de foto, naar de schminktafel gaan en uiteraard speelgoed en cadeautjes inzamelen om mee naar huis te nemen. Gewoon heerlijk ontspannend. Geven om wat te beleven doet beiden leven!”

Meer info?

Website en Facebookpagina vzw Bijeva