Een nieuwe catalogus voor het Gemeentelijk Medisch- Historisch Museum Hieremias Triverius Brachelius in Brakel

Op de algemene vergadering van de Orde van Triverius werd de pas verschenen nieuwe catalogus van het museum voorgesteld. De eerste catalogus, die in 2014 verscheen, is al enkele jaren uitgeput en bovendien is het museum in de loop der jaren uitgebreid met tal van nieuwe instrumenten en apparaten. Een actualisering drong zich dan ook op.  Ludwig De Temmerman: “Het was de bedoeling een samenvatting te maken van het verhaal dat de gidsen vertellen. De catalogus kan dan gebruikt worden als leidraad bij een bezoek en na het bezoek, met gids, kan alles achteraf nog eens nagelezen worden. De catalogus telt 40 bladzijden, is rijk geïllustreerd en kost 10 euro. Daarbij is een bezoek met gids inbegrepen.

Op zondag 29 januari 2023  is het museum voor het eerst open (14 tot 18 uur) in het nieuwe jaar. Om 15 uur is er een gratis rondleiding. We hebben een aantal gratis catalogi ter beschikking voor de eerste bezoekers aan het museum. Het museum is te bereiken via de Spoorwegstraat, inrit tussen nr. 4 en 6.”