Lezing over kermissen tijdens nieuwjaarsbijeenkomst Heemkundekring Zwalm

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Heemkundekring  Zwalm werd er een lezing georganiseerd met als spreker Olivier Van Rode die het over kermissen had. Vooreerst was er het voorwoord en de verwelkoming door voorzitter Guy De Noyette.
Volgens de spreker Olivier waren de reacties zeer positief want er werd geïnteresseerd geluisterd en hartelijk gelachen. Zeker als ik één van de activiteiten tijdens een kermis vernoemde : “koffiedrinking voor de oude wijven” .

Tijdens deze avond was er een  quizvraag die bij aanvang gesteld werd : In welk dorp reed in 1912 een tram. Antwoord was Rozebeke, en dat bleek uit de voorlezing van een Beiaardartikel geschreven door een zekere “Mephisto”.

Voorzitter Guy De Noyette las een zeer gesmaakt relaas over het familiegebeuren kermis voor, dat opgesteld was in het Zwalms.

Na afloop waren er  enkele reacties uit het publiek, waar nieuwe informatie uit kwam.

De heemkring gaat in de komende twee jaar focussen op Munkzwalm. Het eerste jaar wordt vooral gewijd aan de geschiedenis van het dorp, en het tweede jaar komen de verenigingen aan bod. Daarbij zal de vrij succesrijke voetbalclub SK Munkzwalm een prominente positie krijgen. Einde van een boeiende avond waar het glas werd geheven op het nieuwe jaar.