Gouden schoen Nicky Evrard eventjes op bezoek in Zwalm bij Karl

Deze ochtend konden we doelvrouw Nicky Evrard  even strikken in het PHC ( Performance Health Center) bij Karl Vander Meiren en Pascale Adriaens. De Oosterzeelse ( Balegem) kwam er even op bezoek  in het bezit van haar ‘Gouden Schoen’ want het is toch een primeur om als eerste doelvrouw deze felbegeerde trofee te kunnen bemachtigen. Een van de grootste momenten van Nicky  dit jaar was  het stoppen van een penalty tegen Ijsland op het EK met de Red Flames. .

Nicky heeft een band met Zwalm want ging ooit naar de lagere school in de Zonnewijzer en vertoefde veel bij haar memé.

De doelvrouw speelde ooit voor Munkzwalm. Vervolgens  werd het AA Gent, Twente, AA Gent en momenteel bij Leuven waar ze hoopt de landstitel  te winnen.

Nicky moest nog eventjes bekomen van de drukke dag woensdag bij de overhandiging  van de gouden schoen waar ze naast de andere keeper Simon Mignolet mocht pronken.

Op onze vraag hoe de carrière van Nicky verder gaat evolueren antwoordde ze ons dat ze eerst wil kampioen spelen met OH Leuven om vervolgens een transfer uit de brand te slepen naar Engeland of Duitsland. “We zien wel.”

In Oosterzele wacht haar in de toekomst  nog een mooi feest want volgens  burgemeester Van Durme is deze prijs een ereburgerschap waardig.

Bij dit bezoek waren naast de uitbaters van PHC ook o.m. Thomas Schauvliege, Nico Van den Brande en partner Shari Van Belle aanwezig.