KMV ‘Voor God en Vlaanderland’ huldigt verdienstelijke muzikanten

Geslaagd Concert en Ceciliafeest

De muziekvereniging ‘Voor God en Vlaanderland’ heeft met een Winterconcert in de kerk van Landskouter, een verzorgde receptie, culinaire gastronomie en huldiging van verdienstelijke muzikanten in feestzaal Agathea traditiegetrouw haar Cecilia-feest gevierd.
Dankzij de Muziekvereniging uit Scheldewindeke kreeg je op zondag 15 januari een unieke kans om in de kerk van Landskouter gratis het Winterconcert van de KMV  ‘Voor God en Vlaanderland’ bij te wonen.  De Sint – Agathakerk, aardig volgelopen, bleek de ideale locatie voor het concert. Het publiek luisterde geboeid naar een ronduit schitterend concert met volgende nummers:  A little Love Song, Panache, Sahara, When the Rain Begins To Fall, Benediction, Magnolia, I Don’t Know To Love Him, Ecole Royal Militaire, Spiritual Moments, Cantobile For Winds, Happy New Year. Wim Van Volsem dirigeerde en Helga  Parewijck presenteerde het Winterconcert. Met verve. Het aandachtig publiek kreeg een
meeslepend, beklijvend concert. De liefde voor muziek druipt er vanaf bij de muzikanten van ‘Voor God en Vlaanderland’.
Petra Keppens (30)                  Hugo Meersschaut (20)            Paul De Vos (25)
Na het concert had in de feestzaal Agathea in Landskouter het Ceciliafeest plaats. Na de receptie en de feestelijke maaltijd werden muzikanten die 15, 20, 25, 30, 45 en 55 jaar muzikant zijn van de Scheldewindeekse fanfare gehuldigd. Door de coronapandemie konden twee jaar geen decoraties uitgereikt worden. Er werd voor 2021 en 2022  een inhaalbeweging gemaakt. In de spotlights: Eric Baele en Jozef Van Alboom (55 jaar muzikant), Leen Keppens (45), Petra Keppens (30), Rita Asselman, Paul De Vos (25), Hugo Meersschaut (20) en Florian Keymeulen (15). Een mooie erkenning van de inmiddels 143 jarige muziekvereniging (dé oudste in de fusiegemeente) voor haar verdienstelijke muzikanten. Ze hebben –zoals alle muzikanten van de Scheldewindeekse muziekvereniging – duidelijk allemaal een passie voor muziek. Te merken op het Sint – Cecilafeest: muziek, vriendschap en gezelligheid blijven de rode draad doorheen de rijke geschiedenis van de Koninklijke Muziekvereniging ‘Voor God en Vlaanderland’. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)
Eric Baele (55)                             Jozef Van Alboom (55)                    Leen Keppens (45)
        Rita Asselman (25)