Postzegels in oude Belgische franken nog tot 2028 geldig

Goed nieuws voor Belgische filatelisten!

Wie nog postzegels heeft in oude Belgische franken, kan die nog gebruiken tot 2028. Normaal gezien zouden ze hun waarde na 2023 verliezen, maar minister bevoegd voor Post Petra De Sutter (Groen) had eerder al aangekondigd dat de zegels nog een tijdje geldig zullen blijven.

Een opdoffer afgelopen voorjaar voor heel wat postzegelverzamelaars: bpost zou vanaf 2023 geen postzegels in Belgische frank of euro meer mogen aanvaarden als frankeermiddel. In één klap zouden daardoor hele verzameling  zo goed als waardeloos worden.

Postzegelverzamelaars krijgen dus vijf jaar extra om hun oude zegels te gebruiken, dat is het goede nieuws. Maar het gaat om uitstel, geen afstel. “Klopt”, zegt minister De Sutter. “Maar we moesten een compromis zoeken tussen de postzegelverzamelaars en bpost. (Delcampe)