MEL(LE)OPEE & Bibliotheek Melle, organiseren: DICHTER OP EEN BANKJE

KULTUURKAFFEE ZONDAG 5 februari en 12 februari

MEL(LE)OPEE & Bibliotheek Melle.

Zondag 29 januari tussen 14.00 u. en 17.00 u. zal een dichter op dit bankje zitten.

De begeleide wandeling start om 14.00 u. aan het bankje aan de Schelde ter hoogte van wooncomplex Dageraad, om te eindigen rond 15.45 u. in de bibliotheek. Maar je kan ook vrij rondwandelen van het ene bankje naar het andere bankje tussen 14.00 u. en 16.00 u. We sluiten af in de bibliotheek, alwaar het programma start omstreeks 16.00 u. met de apotheose, in aanwezigheid van alle dichters, omstreeks 16.30 u.

In geval van slecht weer voorzien we een aangepast programma in de bibliotheek van 14.30 u. tot 16.30 u.

Dichters zullen voordragen op 6 locaties :

  • – Bankje aan de Schelde ter hoogte van wooncomplex Dageraad
  • – Bankje aan de Schelde ter hoogte van WZC Kanunnik Triest
  • – Bankje op het dorpsplein (in de volksmond ‘kerkplein’)
  • – Bankje op het Gemeenteplein
  • – Bankje in de Kleine Havertuin 26 (OCMW)
  • – Bibliotheek, Kruisstraat 2A

De dichters

Marleen Auman (°1967) schrijft onder het pseudoniem “anker”, dit sedert eind 2016. Haar gedichten ontstaan vanuit een waarnemen van het leven, vanuit een stilstaan bij gedachten en gevoelens en vanuit een zoeken naar wat ECHT betekenis geeft.

“De gedichten zijn een anker voor me, ze bieden me houvast in het dagelijkse Leven.“

Patricia De Landtsheer is sinds 1979 een gelauwerde auteur van poëzie en romans voor volwassenen en jeugd. In januari 2023 is haar 50ste(!) boek verschenen: Geschaafde zielen, een poëtische novelle in de schaduw van WO II.

Emilia Motoasca is een anderstalig ingenieur en hobby-kunstenares met woord en beeld. Het schrijven van gedichten en verhalen in verschillende talen is een van haar passies, soms aansluitend bij haar eigen keramiek beelden. Zij zal stukjes uit eigen werk (stiftgedichten, black-out poetry) alsnog uit het gepubliceerd werk van dichters uit haar geboorteland brengen.
meer info: https://earthstoriesblog.wpcomstaging.com

Andreas Raven publiceerde met “Vormen van Verlangen” en “Luidstreels” de afgelopen jaren twee bundels. Centraal in zijn werk staat het concept van de “tussenruimte” waarin verlangend naar de ander uitgekeken wordt. Dat eeuwig zoekend verlangen is de ragfijne draad die Andreas liefdevol tussen zijn gedichten weet te weven. Zijn poëzie werd in 2020 genomineerd voor de tweejaarlijkse Jotie T’Hooft Poëzieprijs.

David Slosse veert op bij pakkende histoires en is ook professioneel als een Gentse raconteur al zijn hele loopbaan bezig met het optekenen van verhalen. In Melle Vogelhoek schreef hij 3 toneelteksten voor theatergezelschap Frankolijn, dat hij mee vorm gaf en werkte hij in 2004 mee aan een boek en een docu over de Tuinstraat. Daarnaast heeft David een voorliefde voor pensées en gedichten en stelde hij al enkele bundels samen met een papierkunstenaar en bevriende schilders.

Trui Vandewalle is woordkunstenares en geeft lessen woord aan kinderen en volwassenen. Poëzie is haar grootste passie, meer info hierover: www.stilte-in-woorden.com
Zij zal in de bibliotheek gedichten brengen van o.a. Luc Vanhie en Claude van de Berge.

De muzikale omkadering De muzikale omkadering in de bibliotheek wordt verzorgd door Duo LAURA Y. Het duo bestaat uit Laura Janssens en Kasper Van de Ponseele. Laura Janssens componeert onder de naam Laura Y (spreek uit als ‘why’) pianomuziek voor films die niet bestaan. Kasper Van de Ponseele voegt er gitaar aan toe. Samen speelden ze dit jaar op Theater aan Zee en lanceerden hun nummer Brain Fogg.