Populariteit Blue-bike deelfietsen stijgt pijlsnel

Geraardsbergen. Het gebruik van de Blue-bikes aan het station van Geraardsbergen is spectaculair gestegen. In 2021 werden de fietsen 370 keer gebruikt. In 2022 was dat maar liefst 508 keer. Hieruit blijkt dat de Blue-bikes intussen uitgegroeid zijn tot een gevestigde waarde in het mobiliteitsaanbod.

Sinds juni 2016 kan iedereen een Blue-bike ontlenen aan het station van Geraardsbergen. Een deelfiets kan gebruikt worden om te shoppen of om een ritje te maken door de stad en deelgemeenten. Voor pendelaars is het een handige oplossing om na de bus of trein de laatste kilometers te overbruggen. Daarnaast kunnen ook dagtoeristen die de omgeving willen verkennen de fietsen gebruiken.

Spectaculaire stijging
In 2020 werden de Blue-bikes aan het station van Geraardsbergen 365 keer gebruikt, in 2021 was dat 370 keer en in 2022 werd het record verpulverd met 508 ritten. Dat is een stijging van 37,30%.

“Er zijn veel redenen om voor de fiets te kiezen, maar de hoge brandstofprijzen gaven zonder twijfel voor veel mensen de doorslag. Het combineren van het openbaar vervoer met een deelfiets blijft voordelig. Voor 1,5 euro kan je 24 uur lang gebruik maken van een deelfiets. Vorig jaar verhoogden we het aantal fietsen aan het station van Geraardsbergen nog van 6 naar 8. We zijn blij dat het gebruik van Blue-bikes steeds populairder wordt in onze stad. We hopen dat deze trend zich in 2023 verderzet”, zegt schepen van Mobiliteit Fernand Van Trimpont.

Meer info
Alle informatie over Blue-bike is terug te vinden op https://www.geraardsbergen.be/blue-bike