Emiel ‘Miel’ Verschelde wint de 2de Blauwe Pen-award. Marleen Van Den Brulle en Paul Baele mee op het podium

Emiel Verschelde heeft de Blauwe Pen 2022 van Open VLD Zottegem gewonnen. Het gaat om een award die wordt uitgereikt aan personen die het voorbije jaar hebben meegeschreven aan een positief verhaal in Zottegem. Dieter Opdecam, toen als directeur van woonzorgcentrum De Vlamme, was de eerste winnaar.

“Keuzes maken is altijd moeilijk maar er was binnen het bestuur snel eensgezindheid over de laureaten én de winnaar”, vertelt Sven Mornie namens Open VLD Zottegem. “De eervolle 3de plaats ging naar Paul Baele en de eervolle 2de plaats ging naar Marleen Van Den Brulle. De winnaar en de laureaten mochten vrijdagavond 3 februari op de Nieuwjaarsdrink Van Open Vld Zottegem onder massale belangstelling een boeketje bloemen in ontvangst nemen. Emiel “Miel” Verschelde is de verdiende winnaar. Hij is al bijna 30 jaar inwonend conciërge van het stadhuis op de Markt. Wat er ook te doen is in de stad, hij is nooit ver uit de buurt. Zijn taken zijn heel uiteenlopend. Hij verzorgde door de jaren heen de praktische kant van allerlei plechtigheden en ceremonies, was aanwezig op honderden gemeenteraden, verzorgde recepties allerhande, zette de zaal klaar als er een vergadering was. Kortom een manusje-van-alles, een man voor wie niets te veel is, een man met een hart van goud, een man die al tientallen jaren meeschrijft aan het Zottegemse verhaal. Open Vld Zottegem wou Miel op deze manier eens in de bloemen zetten voor zijn jarenlange engagement voor onze stad.”

Lees ook