© Brandweer Zottegem

Zottegemse brandweer houdt vlaggen in ere

Door toedoen van de Vriendenkring van de Zottegemse brandweer werden onlangs twee originele vlaggen (vaandels) die elk hun eigen stuk brandweergeschiedenis meedragen, vanonder het stof gehaald en op professionele wijze helemaal gerestaureerd. De ene van de “Vrijwillige gemeentelijke brandweer Sottegem” is meer dan tachtig jaar oud en dateert van 1936, de andere met als opschrift “De brandspuiters van Sottegem” is nog bijna zeventig jaar ouder en dateert uit 1868.

Beide gerestaureerde erfgoedstukken werden tijdens de jongste nieuwjaarsreceptie bij Brandweerpost Zottegem voor het eerst getoond en zullen in een ‘shadow box’ op een prominente plaats in de brandweerkazerne aan de Meengracht opgehangen worden. In de bijeenkomst van 19 december ll. besliste de gemeenteraad om dit initiatief van de Vriendenkring van de Zottegemse brandweer vanuit de stadskas te ondersteunen met een subsidie van 2.000 euro.

(N.v.d.r.: Zoals ook opnieuw het geval is in het jongste nummer van Infokrant Egmont, is het mogelijk dat u dit artikel ook te lezen krijgt in een volgend nummer van dat reclamemagazine waarvan de “redacteur” geregeld NUUSberichten plagieert maar waarvan NUUS zich helemaal distantieert.)