©Sophie Richez - Abdijkerk en spoorwegbrug

Fase 2 archeologisch onderzoek Kloosterweg start op 9 februari

In opdracht van de stad voert de Dienst Archeologie van SOLVA momenteel een archeologisch onderzoek uit op en rond de Kloosterweg ter hoogte van de Abdijkerk. Op 9 februari start de tweede fase van het onderzoek. Hierbij wordt eerst de verharding vanaf de spoorwegbrug tot aan het voormalige pad naast de kerk opgebroken. Daarna gaan de archeologen aan de slag.

De werken zullen ca. 3 weken in beslag nemen, afhankelijk van de weersomstandigheden.

 Doorgang fietsers en voetgangers tijdelijk niet mogelijk

De doorgang voor voetgangers en fietsers zal ter hoogte van de spoorwegbrug de eerste dagen van de werken niet mogelijk zijn. Van zodra mogelijk zal de doorgang voor voetgangers en fietsers opnieuw mogelijk gemaakt worden. Deze hinder zal beperkt worden tot de eerste dagen van fase 2.

©Sophie Richez – Opgravingen rond Abdijkerk