GO! Atheneum Geraardsbergen in de ban van Valentijnsdag

Geraardsbergen. De Leerlingenraad deelt 1018 rozen (een record) uit op Valentijnsdag op het GO! Atheneum Geraardsbergen.It’s all about love op Valentijnsdag op het GO! Atheneum Geraardsbergen. De leerlingenraad verkocht liefdes- en vriendschapskaartjes in de week voor Valentijnsdag aan de leerlingen en leerkrachten van het Geraardsbergse Atheneum. De kopers konden dit kaartje (al dan niet anoniem) adresseren aan een medeleerling of een personeelslid.

Op Valentijn krijgen alle bestemmelingen dan een mooie roos met het desbetreffende kaartje aangeboden van de leerlingenraad. Dit jaar is meteen een recordjaar, want er worden maar liefst 1018 rozen uitgedeeld aan leerlingen en leerkrachten op het .

Valentijnskandelaars en Valentijnskoekjes
De school is helemaal in de ban van het liefdesfeest, want er werden ook duizenden valentijnskoekjes gebakken door de laatstejaarsleerlingen. Deze koekjes worden verkocht tijdens de speeltijd op Valentijnsdag en de opbrengst gaat naar de financiering van de 100-dagen. De leerlingen van het derde en vierde jaar Mechanica werkten dan weer enkele weken door aan de creatie van een mooie valentijnskandelaar in zacht staal. De leerlingen kregen hiermee hun eerste praktijkervaring met het plooien van staal en ze leerden staal lassen en slijpen. De leerlingen moesten ook een stevig voetstuk maken en mochten de werkstukjes daarna verven en versieren.

Het GO! Atheneum Geraardsbergen is deze Valentijnsdag dus duidelijk volledig in de ban van de liefde. De school weet dat begripvol en liefdevol met elkaar omgaan eigenlijk ook een van de belangrijkste levenslessen is die je op school kan leren. Een prettige Valentijn voor iedereen!