Voorwaarts Gijzel Oosterzele heeft wind in de zeilen

‘Nu moeten we doorgaan’

Voorwaarts Gijzel Oosterzele is erin geslaagd om met 1 – 4 te winnen in en tegen Latem B. Vechten, werken, wroeten, maar met teamspirit en bij momenten heel mooi voetbal, het is kenmerkend voor het huidig spel van VGO, dat in Sint – Martens – Latem zijn kwaliteiten toonde. Na de 14 op 18 moet Voorwaarts Gijzel Oosterzele gewoon op zijn elan verder gaan. De goede reeks die VGO in 2023 neerzet blijft dus duren. VGO liet zich tegen Latem B (31 p) met vier treffers offensief gelden. Loon naar werken. VGO heeft de wind in de zeilen. Voorwaarts Gijzel Oosterzele was te sterk voor Latem en boekte een verdiende overwinning, de tiende van het seizoen. Zes wedstrijden op rij zonder nederlaag. Op elke positie staat VGO nu zijn mannetje. Met intensiteit, niks spaarmodus, de voet op het gaspedaal. Zoals Voorwaarts Gijzel Oosterzele in Latem speelde, dat doet het beste verhopen voor de toekomst. Vier keer scoren op verplaatsing. Iedereen in de Oosterzeelse delegatie had hetzelfde gevoel na afloop: ‘Hola, dit was goed, zeg’. Een van de betere prestaties.

Een belangrijk aandeel in de 1 – 4 zege had Mathias De Jaeger, die net voor de rust de score opende, en na de rust al snel zijn tweede goal tegen het net knalde. Een spits met ups en downs, maar intussen een cruciale pion in het spel van VGO. Hij blijft zijn momenten kiezen om wedstrijden in de beslissende plooi te leggen. De 0 – 2 zette VGO in een zetel. Mathias De Jaeger is momenteel dé topscorer bij Voorwaarts Gijzel Oosterzele. VGO wacht op zijn handtekening voor contractverlenging (doen! Mathias).

Jari De Vos en Victor Courtens klaarden nadien de klus vakkundig en maakten het VGO – feestje compleet. Latem B lukte in de slotfase nog de aansluitingstreffer maar VGO was heer en meester. En er valt nog meer goed nieuws te melden, Jasper De Vrieze heeft zich inmiddels terug aangesloten bij de groep en al twee wedstrijden bij de beloften gespeeld. VGO rekent op hem voor de heel belangrijke wedstrijden op het einde van het seizoen.  Voorwaarts Gijzel Oosterzele won meer dan alleen maar drie punten in Sint – Martens – Latem. De mature prestatie moet Voorwaarts Gijzel Oosterzele moed geven om week na week deze prestatie te herhalen. De kracht, de fighting spirit, de energie zal er ook moeten zijn in de resterende negen wedstrijden. VGO sluipt stilaan naar de top drie. Voorwaarts Gijzel Oosterzele zit in de flow en tankte in Latem veel vertrouwen. VGO is aan een fantastische reeks bezig. Voetballen met lef en durf. Iedereen doet zijn job in functie van de ploeg. ‘Nu moeten we doorgaan’, klinkt het hoopvol in Gijzel – Oosterzele. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)