Veel schade na felle woningbrand Noordlaan in Zwalm

Afgelopen nacht woedde een felle woningbrand aan de Noordlaan in Zwalm. Niemand raakte gewond maar de materiële schade is groot.

Het was een voorbijganger die de brand rond 0.30 uur opmerkte en de bewoners en hulpdiensten verwittigde. Het gezin met vier kinderen kon de woning op tijd verlaten. Eenmaal de brandweer ter plaatse was, sloegen de vlammen al uit het dak van de woning. Het duurde een tijd om de felle brand onder de controle te krijgen. Achteraf bleek de schade groot. De oorzaak is wellicht een kortsluiting in de garage.

Burgemeester Bruno Tuybens (voorZwalm) ging ter plaatse en bekommerde zich om het gezin. “We hebben hen ondergebracht in een B&B in de buurt en voor op middellange termijn zijn we op zoek naar een woning. Het is de tweede nachtelijke brand in Zwalm op korte tijd (lees via deze link) en ik wil deze gelegenheid aangrijpen om de brandweer te feliciteren met hun werk. Knap hoe ze in moeilijke en gevaarlijke omstandigheden al het mogelijke doen.”