Lokale kunstenares Kristien D’Hondt stelt tentoon in De Wattenfabriek Herzele

Nog tot en met vrijdag 3 maart 2023 is het artistiek werk van de Herzeelse kunstenares Kristien D’Hondt tentoongesteld aan de Wand in bibliotheek De Wattenfabriek in Herzele. Te bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Kristien D’Hondt (°1962) studeerde na haar humaniora Monumentale Kunsten (specialisatie Textiel) aan het Sint-Lucasinstituut te Gent. Daarna Keramiek, Beeldhouwen en Ruimtelijk werk aan de Academie te Zottegem.

“In 1987 kreeg ik van het provinciebestuur de aanmoedigingsprijs voor Textiel en een onderscheiding voor een wandkleedontwerp van de Stad Oudenaarde. In 1988 was ik één van de jonge kunstenaars die ons land vertegenwoordigde op de expo “Jugendgestaltet in München. Ik werk met kleuren, vormen, materialen en texturen. Textile art, collages, schilderijen en ruimtelijk werk komen heel intuïtief tot stand. De kunstwerken hebben geen naam, juist om de vrijheid van de toeschouwer te optimaliseren. Mijn werk toont eveneens hoe een gedreven kunstenaar wonderen kan doen met materialen die in onze consumptiemaatschappij weinig waarde hebben zoals afgedankte stukken stof, restjes wol, papier, enz. Het valt op door zijn originaliteit qua vormgeving en gebruik van materialen. Er zitten reminiscenties in aan oude culturen die ze niet wil navolgen maar toch bestudeert.
Mijn werk kleurt mijn leven! Elk werk vormt een uitdaging die de nodige spanning met zich meebrengt en waarin het volgende kunstwerk reeds ontkiemt….”