Bekijk topfilm ‘Vratné lahve’ in GC De Kluize

Tsjechische film met wonderbaarlijk slot, kom dat zien

Dankzij Seniorenraad Oosterzele krijg je op maandag 6 maart om 14 u een unieke kans om in de Oosterzeelse cultuurtempel GC De Kluize in Scheldewindeke te komen kijken naar de filmtopper ‘Vratné lahve’ (Lege Flessen), een Tsechische komedie van regisseur Jan Sverak (2007).
De film vertelt het verhaal van een onderwijzer die er zich niet wenst bij neer te leggen dat hij ouder wordt. Toch wordt de leraar Josef te oud om nog aan te kunnen sluiten bij het leven van zijn leerlingen. Hij stapt daarom op als leraar, maar weigert om zich oud te voelen en om zich zo te gedragen. Hij vindt een betrekking in een supermarkt bij de afdeling lege flessen. Zijn energie en humor maken hem al vlug heel populair. Terwijl hij anderen onopvallend helpt om een perfecte partner te vinden – ook zijn dochter Helenka – komt zijn eigen huwelijk onder druk te staan. Zijn echtgenote, die eenzaam en verwaarloosd thuis zit, is met de veranderingen niet blij.
De film ‘Lege Flessen’ is zeer ontwapenend, de verhaallijn eenvoudig en mooi in beeld gebracht, met een sterke hoofdrolspeler en –speelster, personages die uit het leven gegrepen zijn, en met een wonderbaarlijk slot. ‘Vratné lahve’, een absolute aanrader.
Deelnemen kost 5 euro (film, koffie en gebak inbegrepen). Tickets: vooraf reserveren via www.gcdekluize.be, reservaties@oosterzele.be, 09 / 363 83 30, in GC De Kluize, Sportstraat 3 (1 ste verdieping) Scheldewindeke. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).