Bebops Zottegem: renteloze lening voor nieuw clubhuis

Sinds begin augustus van vorig jaar heeft BSC Bebops de nodige omgevingsvergunning op zak om zijn clublokaal te slopen en te vervangen door een gelijkaardig houten gebouw met extra ruimte voor kleedkamers en douches. Nu krijgt de Zottegemse base- en softbalclub vanwege het stadsbestuur ook een renteloze lening van 150.000 euro om te investeren in deze nodige infrastructuur.

Dertig jaar geleden, toen Bebops nog maar 25 leden telde, bouwde de club in de rand van de sportsite Bevegemse Vijvers een chalet die in de beginjaren voldeed als kantine en berging. Momenteel telt de club echter al 140 leden en barst de chalet al enige tijd uit zijn voegen. Daarom dringt een uitbreiding van het gebouw zich op, aangepast aan het huidige ledenaantal en de hedendaagse werking van de club.

De bestaande chalet (zie foto) heeft een oppervlakte van 88 m², de nieuwe – op dezelfde plaats – wordt met een oppervlakte van 162 m² bijna dubbel zo groot. Nog volgens de afgeleverde omgevingsvergunning zal de bijkomende ruimte in het nieuwe gebouw, naast een blijvend gedeelte kantine annex keuken en berging met technische ruimte, ingenomen worden door kleedkamers met bijhorende douches (twee kleedkamers voor de spelers en één voor de scheidsrechters) en een sanitaire ruimte met urinoirs, twee gewone toiletten en één toilet voor mindervaliden.

Volgens schepen van sport Brecht Cassiman komt deze nieuwe infrastructuur ook tegemoet aan de vraag van de stedelijke sportdienst naar kleed- en doucheruimte nabij de Finse piste en het basebalveld en participeert de stad daarom mee in de voorziening hiervan voor een bedrag van 85.000 euro. Naar zijn zeggen zullen ook andere sporters daarvan gebruik kunnen maken. De werken voor de realisatie van het nieuwe clubhuis van BSC Bebops zullen starten begin oktober (na afloop van het base- en softbalseizoen dat aan de gang is) en zouden moeten voltooid zijn vóór het begin van het volgende speelseizoen in maart 2024.