© Bibliotheek Zottegem

Jeugdboekenmaand in de Zottegemse bibliotheek

Maart gaat traditioneel – al 52 jaar – door als de Jeugdboekenmaand waarin scholen, bibliotheken en boekenwinkels kinder- en jeugdboeken in de kijker zetten om op die manier kinderen en jongeren aan het lezen te krijgen en het plezier van lezen te laten (her)ontdekken. Ook de Zottegemse bibliotheek heeft hiervoor extra activiteiten uitgewerkt. Het thema van de Jeugdboekenmaand, van 1 tot 31 maart, is ditmaal ‘geluk’.

Zo werd in het teken van dit thema binnen de bib een boekje samengesteld boordevol weetjes en boekentips, zoek- en puzzelspelletjes en andere opdrachten. Tot zolang de voorraad strekt, kunnen kinderen dit boekje zelf afhalen in de bib. Op woensdag 8 maart is iedereen er welkom voor de ‘geluksnamiddag’ van 14 tot 16 uur. Dan wordt er geknutseld en kunnen kinderen hun talenten ontdekken bij een kindertalentenfluisteraar. De hele maand lang trouwens kan iedereen ook in de bib terecht om met z’n allen duizend kraanvogels te vouwen (want dat brengt geluk). Tot slot kunnen kinderen ook een beetje geluk verspreiden aan de hand van ‘gelukskaartjes’ die ze via de bib of op school krijgen en waarop ze een boodschap kunnen schrijven voor iemand die ze geluk willen wensen.

Meer info, ook over de ‘geluksactiviteiten’ in de andere bibliotheken die deel uitmaken van Route 42, is terug te vinden via zottegem.be/jeugdboekenmaand.