Nieuwe eeuwelinge in Brakel met Margaretha Hoebeke ( Margrietje)

Gisteren zondag vierde Margaretha-Maria Hoebeke haar honderdste verjaardag. ‘Margrietje’ werd geboren op 24 februari 1923 in St.-Kornelis-Horebeke. Zij is de dochter van Omer Hoebeke, landbouwer van beroep en van Maria-Ludovica De Naeyer.

Margrietje trouwde op 26 september 1942 met Isidoor-Gilbert De Zutter.  Ze runden een café aan de Ooievaar. Uiteindelijk  kwam ze in de Nieuwstraat terecht waar café Vogelzang werd gevestigd met beenhouwerij.  Gilbert was immers hoeveslachter wat hem de bijnaam ‘Brodze’ opleverde. Achttien jaar later zijn ze verhuisd naar café de Moriaan.  Ze konden Michelbeke niet vergeten en uiteindelijk zijn ze terug gekeerd naar de Nieuwstraat  alwaar Margrietje dan tot vandaag de dag nog altijd verblijft. Op 6 april 1992 overleed Gilbert toen Margrietje er 69 was. Het koppel had twee dochters met Rita en Linda. Het geheim van Margrietje is regelmatig een bruintje te drinken.

We wensen haar nog vele jaren. Bij deze gelegenheid kwam de gemeentelijke overheid naar het feestadres waar de gebruikelijke geschenken werden overhandigd.