Politie Geraardsbergen/Lierde pakt inbreker op die reeds geruime tijd actief was in de regio

Persmededeling politie Geraardsbergen/Lierde

Geraardsbergen. Op woensdagochtend 1 maart heeft de interventieploeg van politie Geraardsbergen/Lierde met succes een inbreker kunnen oppakken, die gelinkt kan worden aan meerdere inbraken in de omgeving. Dankzij hun alerte optreden en snelle reactie op een melding van een inbraak, kon de verdachte worden opgespoord en gearresteerd. 

De laatste maanden werden er reeds verschillende inbraken gepleegd op het grondgebied van de politiezone. Hierbij viel op dat de inbraken zich steeds situeerden in de directe nabijheid van een station. Politie Geraardsbergen/Lierde had al geruime tijd een intensief onderzoek lopen naar de dader(s), onder meer door het inzetten van extra patrouilleploegen en het organiseren van meerdere (verkeers)controles.

In de nacht van dinsdag 28 februari op woensdag 1 maart kreeg de politie opnieuw melding van een inbraak in 2 woningen in de Ganzestraat te Schendelbeke. De politieploeg was snel ter plaatse maar van de dader was helaas geen spoor meer. Vastbesloten om de dader te vatten, reed de interventieploeg naar het station. Daar kon men de verdachte aantreffen. Na een korte achtervolging kon hij worden ingerekend, met een deel van de gestolen buit bij zich.

Enkel mogelijk dankzij het alerte optreden van de interventieploeg
Het is mogelijk dat de verdachte nog in verband kan worden gebracht met verscheidene andere inbraken in de omgeving én op het grondgebied van omliggende politiezones. Politie Geraardsbergen/Lierde benadrukt dat dit succes enkel mogelijk was door het alerte optreden van hun interventieploeg.

“Dit is een mooi voorbeeld van hoe goed politiewerk kan leiden tot resultaten. Onze nachtploeg was snel ter plaatse en heeft op een professionele manier gehandeld. Dankzij hun inspanningen kan er hopelijk een einde komen aan deze inbrakengolf” zegt korpschef Patrice De Mets.

Felicitaties van beide burgemeesters
Zowel burgemeester De Padt (G’bergen) als burgemeester Soetens (Lierde) zijn zeer tevreden dat de dader kon geklist worden en dat slachtoffers van zijn inbraken nu gerechtigheid krijgen.

“Deze arrestatie is een opluchting voor onze inwoners die de afgelopen tijd geteisterd werden door verschillende inbraken. Het toont aan dat onze politieploegen zeer professioneel en bekwaam zijn in het beschermen van onze burgers tegen criminaliteit. We zijn erg dankbaar voor hun toewijding en moed bij het vatten van deze inbreker en het handhaven van onze veiligheid.”  

Politie Geraardsbergen/Lierde bedankt ook de inwoners voor hun medewerking en oplettendheid en vraagt om verdachte situaties te blijven melden. “Samen kunnen we de veiligheid in onze regio verhogen” klinkt het!