Verdachte na inbraak Ganzestraat deze nacht opgepakt aan het station van Idegem

'De verdachte wordt gelieerd aan verschillende inbraken van de voorbije dagen in de streek.'

Schendelbeke/Idegem. Woensdagnacht 1 maart werd omstreeks 3.00 uur andermaal ingebroken. Deze keer kregen bewoners van de Ganzestraat een dief op bezoek. Omstreeks 4.30 uur werd de dader in de buurt van het station van Idegem door de politie van Geraardsbergen/Lierde gevat, laat een informant ons weten. De man wordt voorgeleid. Later op de dag wordt er een officieel bericht verspreid.

Woensdagnacht 1 maart werd omstreeks 3.00 uur in de Ganzestraat te Schendelbeke ingebroken. De politie van Geraardsbergen/Lierde kwam onmiddellijk ter plaatse en kamde de omgeving tevergeefs uit. Er werd onmiddellijk een persoonsbeschrijving van de inbreker verspreid: ‘Het gaat om een man die niet al te groot is, rode handschoenen en rode schoenen, drager van een rugzak.’ De politie vroeg om zeer waakzaam te zijn. Het bericht werd onmiddellijk in een Whatsappgroep van de buurt verspreid. Vorige week werd de man in Idegem door verschillende inwoners opgemerkt. De politie werd verwittigd.

Omstreeks 4.30 uur zag iemand aan het station van Idegem een verdacht figuur in de struiken verscholen. Wanneer hij opgemerkt wordt, verschiet hij en gaat er meteen vandoor. De politie wordt verwittigd en even later wordt de verdachte door de politie van Geraardsbergen/Lierde met een deel van de buit opgepakt. ‘Er was reeds een ploeg in de buurt omwille van de inbraak kort ervoor in de Ganzestraat. Ze hebben de man gevat en hebben ons zonet gebeld om te vertellen dat hij gelieerd wordt aan verschillende inbraken van de voorbije dagen in de streek’, laat iemand weten, die kort geleden ook inbrekers over de vloer kreeg.

De inbreker wordt straks voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde voorgeleid. De politie is met een buurtonderzoek bezig om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. ‘De intense samenwerking tussen de politie en de inwoners werpt zijn vruchten af’, laat een tevreden agent weten.

In de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 februari werd er in twee woningen in de Driesstraat te Idegem ingebroken. Ook in de Ninoofsestraat ondernamen inbrekers een poging. De laatste weken zijn er tal van inbraken in Idegem, Viane, Lierde en Appelterre-Eichem.

Julien Borremans

Lees ook:

Golf aan inbraken teistert Idegem. Verschillende families kregen ongewenst bezoek over de vloer.