Vanaf vandaag Bevegem blauwe zone en NMBS-parking betalend

Terwijl toch zou mogen verwacht worden dat over dergelijk belangrijke nieuwe regelingen voldoende tijd op voorhand en concreet gecommuniceerd wordt, liet het stadsbestuur pas gisterennamiddag – letterlijk aan de vooravond van het in voege gaan ervan – een persbericht verspreiden waarin bij monde van burgemeester Evelien De Both en schepen van mobiliteit Cynthia Van den Steen wordt meegedeeld dat vanaf vandaag 1 maart de parking aan de achterkant van het station door de NMBS nu helemaal betalend wordt gemaakt en tegelijk hiermee in de ganse wijk Bevegem de blauwe zone-parkeerregeling wordt ingevoerd.

Om te vermijden dat het betalend maken van de NMBS-parking zou leiden tot parkeeroverlast in de omliggende straten, heeft het stadsbestuur beslist om in de hele woonwijk Bevegem de blauwe zone in te voeren. In plaats van de normale maximale parkeertijd van twee uren die hierbij geldt, mag men er weliswaar gedurende vier uren parkeren. Bewoners van deze nieuwe blauwe zone kunnen zich tot het einde van deze maand maart een bewonerskaart aanschaffen bij de parkeerfirma waarmee de stad samenwerkt. Door de parkeerwachters zal een overgangsperiode in acht genomen worden. De betrokken inwoners zullen hieromtrent nog een brief met praktische informatie in de bus vinden.

Het parkeerterrein aan de hoek Broeder Mareslaan-Lyceumstraat waarvan voorheen gratis kon gebruikgemaakt worden, werd door de NMBS al deels afgesloten, langs de kant van laatstgenoemde straat. De toegang via de Broeder Mareslaan blijft nog drie weken open en tot dan krijgen pendelaars de tijd om een parkeerabonnement aan te kopen (* zie onderaan). Vanaf woensdag 22 maart zal het parkeerterrein helemaal afgesloten worden en daarna enkel nog via de Bevegemkouter bereikbaar zijn. Voor pendelaars is er ook de mogelijkheid om hun wagen achter te laten op de OCMW-parking aan de Deinsbekestraat waarvan een deel gratis kan gebruikt worden.

(*) N.v.d.r.: De tarieven van de NMBS variëren naargelang welk ticket men koopt. Een tienbeurtenkaart kost 39,30 euro. Voor maand- of jaarabonnementen gelden er nog andere tarieven. Alle info over de parkeertarieven is terug te vinden via deze link