Veel waardering voor vrijwilligers Oosterzele

Rijkelijke receptie en concert Kommil Foo

Uit erkentelijkheid voor bewezen diensten werden alle vrijwilligers die zich inzetten voor de gemeente uitgenodigd voor een bedankingsmoment in het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke. De vrijwilligers werden door burgemeester Johan Van Durme terecht in de spots geplaatst. Een mooi eerbetoon. De gemeente kan rekenen op de hulp van heel wat vrijwilligers en er klonk dan ook terecht veel lof. ‘81 vrijwilligers tekenden present (niet iedereen kwam opgedaagd), dank, dank en nog eens dank, een dikke mercie voor wat jullie doen voor de gemeente’, speechte burgemeester Van Durme. Een mooie attentie van de gemeente (alle politieke partijen waren present op het bedankingsmoment) naar de vrijwilligers toe. Ze genoten van de vriendelijke ontvangst van Hilde Van Hecke en Sofie De Sutter, de rijkelijke receptie, Maura Van Gansbeke en Daphne Schelpe serveerden de drankjes met een smile tot achter hun oren, de overvloedige culinaire hapjes (een pluim voor Wellhost Catering Oosterzele) én van het optreden van Kommil Foo in de theaterzaal.
‘Vrijwilligers hebben niet per se de tijd, zij hebben wel het hart’. Met die inspirerende quote werden de vrijwilligers op woensdag 1 maart tijdens de week van de vrijwilliger (25 februari – 5 maart) uitgenodigd, het ideale moment om alle gemeentelijke vrijwilligers te bedanken.
Zonder hun hulp zou de ‘social profit’ het moeilijk hebben om de gemeenschap de kwaliteitsvolle diensten en zorgen te bieden die we nu kennen. Vrijwilligers zijn onmiskenbaar voor verenigingen, sportclubs, evenementen, gemeentelijke diensten.
Het werk van de vele vrijwilligers in Oosterzele verdient inderdaad veel waardering.
Kommil Foo stoomt zich klaar voor ‘Grind’
De vrijwilligers kregen ook een ticket voor het optreden van de broers Kommil Foo in de theaterzaal GC De Kluize. Een mooi cadeau. De gebroeders Raf en Mich hielden een try – out van hun splinternieuwe voorstelling ‘Grind’. Het is nog wat zoeken en tasten, maar wie Kommil Foo kent, weet dat ze er zullen staan op de première. Een piano, gitaren, violen, twee karaktervolle stemmen: daar staat Kommil Foo voor. Tijdens de try – out, zeg maar de repetitie, hoorden we geslaagde parels. Liedjes op hoog niveau, in perfect Nederlands. En uiteraard ontbreekt humor niet. De chemie tussen de broers zit nog altijd goed. De ingrediënten die van Kommil Foo, al 34 jaar een succes maken, blijven grotendeels dezelfde. Ook in hun voorstelling Grind lijkt het of ze schilderen met woorden, akkoorden en melodieën. Grind, een familiesaga, Raf en Mich waden door de verzonken moerassen van hun eigen familieverleden, spitten de oude verdoken geheimen op. Kommil Foo ontwikkelde een volstrekte unieke manier van voorstellingen maken: ontroering, hilariteit, prachtige songs, en een heel aparte beeldtaal vechten om voorrang. Voorstellingen over de mens en zijn alledaagse tragiek. Conclusie: hier en daar moet de cocktail van Grind nog op smaak gebracht worden. Maar zeker, eens de try – outs voorbij gaat ‘Grind’ een sterke voorstelling worden. Klasse drijft altijd boven’. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).