Wegenwerken op Pelgrim en Stationsstraat worden uitgevoerd tussen 15 en 24 maart 2023

Tussen 15 en 24 maart 2023 wordt het wegdek op de Stationsstraat en Pelgrim hersteld. Nadien komt het wegdek op de Windekekouter aan de beurt. De werken daar zijn gepland tussen 27 maart en 28 april 2023. Let wel, de werken zijn afhankelijk van het weer, hou er rekening mee dat de planning eventueel kan wijzigen. De gebruikers van het openbaar vervoer krijgen meer comfort. In de Windekekouter zijn er momenteel twee bushaltes (Oosterzele – Dorp, Scheldewindeke Sportstraat), aan beide zijdes van de twee haltes wordt een conforme bus-haven aangelegd. Een goed idee van het Agentschap Wegen & Verkeer Oost-Vlaanderen.
De werken worden dus uitgevoerd in twee fasen, telkens wordt er voor de voertuigen en fietsers een verschillende omleiding toegepast, richting Oosterzele zal er steeds doorgaand verkeer zijn, richting Zwalm zal omgeleid worden. We kunnen alleen maar de wegenwerken toejuichen, het wegdek in de Windekekouter, Pelgrim en Stationsstraat vertoont veel hiaten, de slijtage is zichtbaar.
Het wegdek in de Stationsstraat vertoont veel gebreken door slechte herstellingen van nutsleidingwerken, de asfalt-laag is versleten. Er wordt een nieuwe asfalt top- en onderlaag aangebracht. Men pakt meteen de grote verzakking aan ter hoogte van kruispunt Stationsstraat en zijstraat Streekt. In de Pelgrim tot kruispunt Spiegel wordt over de volledige breedte en lengte van de weg de toplaag asfalt vernieuwd. In de Windekekouter komt over de volledige lengte een nieuwe toplaag en – plaatselijk – een onderlaag. De verzakte greppels worden hersteld.
Fietsers
In fase 1 a (Stationsstraat) zal er voor de fietsers in beide richtingen doorgang zijn langs de werfzone. In fase 1 b (Pelgrim tot kruispunt Spiegel) en fase 2 (kruispunt Spiegel en Windekekouter) zal er voor de fietsers een omleiding zijn via Hoeksken, Hettingen, Sporthal en zo verder via de fietsverbinding richting Dorp.
Gemotoriseerd verkeer (-3,5 T) met uitzondering diensten en De Lijn
In beide fasen zal er steeds doorgaand verkeer zijn voor al het gemotoriseerd verkeer richting Oosterzele. In fase 1 a en 1 b (Stationsstraat tussen kmp 3,500 tot 4,140) zal het plaatselijk gemotoriseerd verkeer (-3,5 T) richting Zwalm omgeleid worden via Spiegel, Dreef, Lindenlaan, Roosbroekstraat, Heet, Gaversesteenweg.
In fase 2 (Kruispunt Spiegel en Windekekouter tussen kmp 1,350 en 2,500) zal het plaatselijk gemotoriseerd verkeer (-3,50 T) richting Zwalm omgeleid worden via Geraardsbergsesteenweg (N455), Meerstraat en Spiegel.
Gemotoriseerd zwaar verkeer (+3,5 T)
In beide fasen zal het zwaar verkeer rijrichting Zwalm omgeleid via Europaweg (N42), Oudenaardesteenweg (N46), Beerlegemsebaan (N415). Alle info vindt u op www.wegenenverkeer.be/oosterzele. De huisvuilophaling kan blijven doorgaan. Parkeren ter hoogte van de werfzones zal niet mogelijk zijn. Agentschap Wegen & Verkeer doet al het mogelijke om de hinder rond de werf zo veel mogelijk te beperken. Hou er wel rekening mee dat het uitvoeren van de wegwerkzaamheden zonder overlast voor de omwonenden onmogelijk is. ‘Wegen en Verkeer’ hoopt op uw begrip. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).