Voormalige uitbaatster Café De Engel Grotenberge licht tientallen klanten op voor in totaal 25.000 euro

Een 43-jarige vrouw uit Oudenaarde diende zich maandag te verantwoorden in de correctionele rechtbank in Oudenaarde voor faillissementinbreuken en misbruik van vertrouwen. Als toenmalige uitbaatster van café De Engel in Grotenberge lichtte ze tientallen klanten op voor een totaalbedrag van in totaal 25.000 euro.

Het gaat om feiten die zich afspeelden in de periode eind 2019 tot 2021 De vrouw zat in financiële moeilijkheden – ze zou 80.000 euro in het krijt gestaan hebben bij de fiscus en nog voor 60.000 euro aan huurstallen gehad hebben – toen ze onder andere het geld van het spaarkassysteem in het café in eigen zak stak. Een vijftiental gedupeerde klanten stelde zich burgerlijke partij. Het openbaar ministerie vordert een effectieve gevangenisstraf van zes maanden en een beroepsverbod van tien jaar en benadrukte daarbij dat de vrouw al enkele faillissementen achter de rug had. De verdediging vraagt de rechtbank om de gunst van opschorting van straf. Uitspraak volgt op 24 april.

Bron Het Nieuwsblad