Huidig korpschef Jan De Sutter (links) wordt vervangen door Tom De Saveur (rechts)

Houtemnaar Tom De Saveur nieuwe korpschef politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem

Houtemnaar Tom De Saveur wordt door de politieraad voorgedragen als nieuwe korpschef van de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem. Hij zal huidig korpschef Jan De Sutter vervangen die op 1 juli 2023 met pensioen gaat.

Jan De Sutter begon aan zijn opleiding als rijkswachtofficier in 1980 en is sinds 2008 korpschef van de Politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem. “Na een mooie en boeiende loopbaan is het tijd voor de grote vakantie”, laat de Michelbekenaar in een reactie weten. Tom De Saveur werd met unanimiteit van stemmen voorgedragen. Hij is momenteel actief bij de Federale Politie en woont in Sint-Lievens-Houtem. Zijn kandidatuur wordt overgedragen aan het Ministerie van Binnenlandse Zaken, waarna hij in een Koninklijk Besluit officieel aangesteld wordt als nieuwe korpschef van de politiezone.

“De politieraad was het unaniem eens”, bevestigt Evelien De Both (N-VA), burgemeester van Zottegem en voorzitter van de politieraad. “Met Tom De Saveur hebben we een zeer bekwame kandidaat-korpschef naar voor geschoven. Met zijn jarenlange ervaring bij de Federale Politie, ben ik ervan overtuigd dat hij het werk van huidig korpschef Jan De Sutter op een professionele en daadkrachtige manier zal verderzetten. Hoewel hij nog enkele maanden onze zone leidt, wil ik alvast mijn oprechte dank uitdrukken aan korpschef De Sutter. We mogen trots zijn op het niveau van veiligheid binnen onze zone, dat mede tot stand kwam dankzij zijn jarenlange inzet en toewijding.”