Merelbeke: Ludieke machtsoverdracht aan prins Davy1

Carnaval burgemeester voor 3 dagen feest

De langst wachtende prins Davy en hof dame Eline kregen zaterdag  uiteindelijk de macht over Merelbeke.

De traditie herneemt in Merelbeke met de ludieke machtsoverdracht aan de vooravond van Carnaval. De raadszaal liep vol met carnavalisten en sympathisanten.

De Orde der De Natussen en De Orde der Dzjakkers kwamen als eerste de raadszaal binnen gevolgd door een delegatie van FEN Vlaanderen en kom de plechtigheid beginnen.
Het plechtig gebeuren is door weven van kritische beschouwing van het Merelbeekse politiek, ook de fusie met Melle werd er aan de tand gevoeld.

Er waren heel wat huldigingen, Luc Van Huffel werd als ere scheppen carnaval gehuldigd. Dit jaar werden twee schepen van carnaval verkozen Pascal Rousseaux en  Daisy Poriau, ze gingen als duo Erik & Sanne naar het CAV-BAL. Fen voorzitter Rudy deelde ook wat pins uit aan de Dzjakkers.

Er werden nog twee verdienstelijken op geroepen Rudy Heyerick  van Fen en 1ste hoofdinspecteur Wim De Jaeger, beiden werden in de (bloemen gezet) kregen karaktertekening aangeboden. Het was Wim zijn laatste carnaval onder zijn politie leiding, hij gaat aan het eind van de maand op wel verdiende rust.

Om af te sluiten werd er eest nog een opwarming training gegeven door regerende pins   Davy 1 eer het gezelschap weder ging feesten op het CAV-BAL.