Zottegem maakt wegen vrij voor E3-Classic Harelbeke

Op vrijdag 24 maart zal de UCI World Tour-wielerwedstrijd E3 Saxo Bank Classic (de vroegere E3-Prijs Harelbeke) ook op Zottegems grondgebied een doortocht maken.

In totaal zullen de renners een 10-tal km over Zottegemse wegen rijden. Komende van Zwalm-Roborst zullen zij via de Paddestraat, Romeins Plein, Lieve-Heerstraat, Provinciebaan, Elenestraat, Bruggenhoek, Buke, Ter Kameren, Gentsesteenweg en Leenstraat verder koers zetten naar Herzele. Het gemiddelde uurschema voorziet deze doortocht tussen 13u15 en 13u30 en met het oog op een veilige passage zal er dan in die straten (of het gedeelte ervan dat van voormeld parcours deel uitmaakt) van 12 tot 14 uur parkeerverbod gelden. Ook zal van 12u45 tot 13u45 eenrichtingsverkeer van toepassing zijn in de Paddestraat (alleen toegelaten richting Romeins Plein).