Richtpunt campus Zottegem ziet zichzelf als dé STEM-school in de regio en organiseert ‘lessen van de toekomst’

De leerkrachten van Richtpunt campus Zottegem werden op een aangename manier warm gemaakt voor het gebruik van XR (Extended Reality zie link) binnen de lessen. Op zeven verschillende XR-standen konden de leerkrachten van zowel algemene vakken, technische en praktijkvakken proeven van de mogelijkheden die ze momenteel al kunnen gebruiken binnen hun lessen. “Als dè STEM-school in de regio zetten we graag in op innovatie.”

“Het technisch en beroepsonderwijs heeft momenteel de kans om mee te groeien of te ondersteunen met de technologische groei voor 2050, bij de verschillende harde sectoren. We willen zoveel mogelijk leerlingen, leerkrachten & bedrijven voorbereiden en het nut laten inzien van XR”, zegt Baerbele Vandermeersch van het directiesecretariaat van Richtpunt campus Zottegem. “Bij Richtpunt campus Zottegem willen we de motivatie en inzichten van de leerlingen verruimen. Technisch en beroepsonderwijs sexy maken. De leerkrachten konden ondervinden dat XR als verlengstuk van de leerkracht kan ingezet worden. De leerkrachten konden XR-handelingen ervaren zodat dit basiskennis wordt voor verder gebruik in de harde sector. Wie meer wil ontdekken raden we onze open dag aan, op  23 april 2023, van 14 tot 17 uur.”